روشنایی هوشمند

اسمارت هوم
اسمارت هوم
آبان ۱۱, ۱۳۹۹
هوشمند سازی ویلا
آبان ۱۱, ۱۳۹۹
روشنایی هوشمند

 

فایل صوتی این متن

در این مقاله قصد داریم به ارائه توضیحات کاملی در مورد سیستم روشنایی هوشمند بپردازیم. پیش از هر چیز باید بدانیم این سیستم چیست و در چه ساختمان‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در سیستم مدیریت ساختمان‌های نوین، یک روش جدید روشنایی ابداع شده است که به آن سیستم روشنایی هوشمند می‌گویند. با وجود چنین قابلیتی شما می‌توانید روشنایی ساختمان خود را از طریق یک اپلیکیشن تحت کنترل و فرمان خود داشته باشید. اپلیکیشن برای سیستم‌های عامل‌های مختلف اندروید و IOS‌ طراحی شده است و به شما کمک می‌کند که همه چیز را از راه دور کنترل کنید. این سیستم پیشرفته مزیت‌های بسیاری از جمله صرفه‌جویی در مصرف برق و سهولت در کار با چراغ‌های مختلف موجود در ساختمان، برای ساکنین دارد. سیستم روشنایی هوشمند در ساختمان‌های بزرگ و برج‌ها بیش از ساختمان‌هایی با چراغ‌های محدود کاربردی است.

 

 

کاربرد سیستم روشنایی هوشمند

این سیستم به صورت اتوماتیک کار می‌کند و شما به راحتی می‌توانید نورپردازی خانه را تحت کنترل داشته باشید. کاربردهای سیستم روشنایی هوشمند را در ادامه بیان کرده‌ایم.

گاهی در ساختمان‌ها لامپ‌هایی قرار داده می‌شود که لازم نیست به صورت مداوم روشن بماند. آن‌ها فقط در برخی مواقع برای روشنایی یک موقعیت خاص استفاده می‌شوند. به عنوان مثال چراغ‌هایی که در راهروها نصب می‌شود، تنها زمانی لازم هستند که شخصی در حال عبور باشد. روشن ماندن دائمی آن‌ها نتیجه‌ای جز فرسایش لامپ و مصرف غیر ضروری برق نخواهد داشت.

شما می‌توانید به کمک سیستم روشنایی هوشمند در راهروها می‌توانید چراغ‌ها را تنظیم کنید تا فقط در زمانی که افراد حضور دارند، روشن باشند و  بعد از عبور آن‌ها به صورت اتوماتیک خاموش شوند.

در گذشته تنها به کمک کلیدهای برق می‌توانستیم روشنایی خانه را مدیریت کنیم. اما امروزه نورپردازی خانه‌ها و ساختمان‌های اداری و تجاری بسیار پیشرفته‌تر شده است. در ساختمان‌های جدید احتمالا چند سری چراغ وجود دارد که به شکل‌های مختلف روشن می‌شوند و نورهای متفاوتی دارند. هر کدام از آن‌ها برای موقعیت خاصی کاربرد دارند. مدیریت نورپردازی متنوع ساختمان‌های امروزی با استفاده از کلیدهای موجود روی دیوار ساده نیست. اما به کمک یک اپلیکیشن می‌توانید به راحتی نور دلخواه خود را در فضایی که هستید، ایجاد کنید.

 

روشنایی هوشمند

 

مقایسه سیستم روشنایی هوشمند و سیستم روشنایی سنتی

در زمان‌های گذشته استفاده از سیستم روشنایی فقط برای نوردهی و روشن کردن فضای ساختمان کاربرد داشت. اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، با طراحی و اجرای سیستم‌های هوشمند، ساختمان‌ها مدرن شده‌اند و زندگی و کار در آن‌ها راحت ‌تر است.

در سیستم روشنایی سنتی مصرف انرژی به دلیل استفاده از لامپ‌های‌ هالوژنی و LED بسیار بالا است. همچنین برای کنترل کردن آن‌ها، کلیدهای مختلفی بر روی دیوار تعبیه می‌شود. این کلیدها باید با دکوراسیون داخلی هماهنگ باشند، در غیر این صورت باعث کاهش زیبایی فضای داخلی می‌شود. از طرف دیگر ممکن است تعداد کلیدهای موجود در یک ساختمان بسیار زیاد باشد. به همین دلیل در خاموش و روشن کردن چراغ‌ها اشتباهاتی به وجود می‌آید.

در سیستم روشنایی هوشمند می‌توان چراغ‌ها را به شکل‌های مختلف و با نورپردازی منحصر به فرد ایجاد کرد. به عنوان مثال هنگام خواب نور شبخواب و هنگام مهمانی نور زیاد برای چراغ‌های موجود در خانه تنظیم می‌شود. همچنین در این سیستم نیازی نیست جای کلید هر چراغ را حفظ کنید.

 

چهار نکته کلیدی درباره سیستم روشنایی هوشمند

استفاده و اجرای سیستم روشنایی که به صورت هوشمند است، مزیت‌های بسیاری دارد. چهار ویژگی‌ مهم این سیستم‌ها که باعث استقبال کاربران از آن‌ها شده است را در ادامه بیان کرده‌ایم.

  • شما می‌توانید از هر زاویه و فاصله‌ای نور ساختمان مورد نظر خود را کنترل کنید.
  • امکان تنظیم زمان بندی خاص برای این نوع سیستم وجود دارد.
  • رابط کاربری این سیستم‌ها بسیار ساده است و تمام افراد می‌توانند با آن کار کنند.
  • کنترل چراغ‌ها در مجموعه‌های بزرگ مانند شرکت‌های تجاری و اداره‌ها ساده‌تر می‌شود و می‌توان تا حد زیادی هزینه‌های مربوط به روشن ماندن چراغ‌ها را کاهش داد. همچنین دیگر نیازی نیست برای اطمینان از خاموش شدن تمام چراغ‌ها، به سراغ کنتور اصلی بروید.

 

امکانات هوشمند سازی روشنایی

امروزه با استفاده از روشنایی هوشمند می‌توان مصرف انرژی را تا ۸۰% کاهش داد. زمانی که هوشمند سازی تجهیزات انجام می‌شود، به شما در شناسایی تجهیزات پرمصرف کمک می‌کند. توصیه می‌شود این بخش‌ها را با محصولات نوین و کم مصرف جایگزین کنید. چراغ‌های مدرن دوام و نوردهی بیشتری نسبت به نمونه‌های قدیمی دارند. در ادامه به مهم‌ترین امکانات چنین سیستم‌هایی اشاره کرده‌ایم.

  • چراغ‌های ساختمان بدون اشتباه روشن و خاموش می‌شوند.
  • می‌توان نورپردازی متنوعی در فضا ایجاد کرد.
  • امکان مدیریت چراغ‌ها به صورت همزمان یا تک به تک وجود دارد.
  • می‌توان در هر نقطه‌ای نورپردازی را انجام داد و جلوه جذاب‌تری برای دکوراسیون داخلی ساختمان ایجاد کرد. (در سیستم سنتی برای استفاده از چراغ‌های متنوع باید کلیدهای بسیاری نصب کرد. به همین دلیل این کار معمولا انجام نمی‌شود).
  • امکان مدیریت نورپردازی داخلی و خارجی ساختمان.

به طور کلی می‌توان گفت چنین سیستمی هر انتظاری که برای نورپردازی ساختمان دارید را برآورده می‌کند.

 

روشنایی هوشمند

 

قیمت سیستم روشنایی هوشمند ساختمان

سیستم‌های هوشمند روشنایی ساختمان‌ها معمولا برای ساختمان‌های نوساز و مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته در خانه‌هایی که با بافت‌های سنتی نیز می‌توان از این سیستم هوشمند استفاده کرد. اما اجرا کردن این سیستم در خانه‌های قدیمی‌ سخت‌تر است. زیرا سیستم برق کاری این خانه‌ها به صورت قدیمی‌انجام شده است. اما بسیاری از خانه‌های سنتی که به مجموعه‌های گردشگری تبدیل شده‌اند، از سیستم روشنایی هوشمند استفاده می‌کنند.

این سیستم نسبت به نمونه‌های سنتی هزینه بیشتری برای راه‌اندازی نیاز دارد. اما لازم است بدانید که با توجه به مصرف بالای برق و انرژی، اگر سیستم‌های روشنایی ساختمان‌ها هوشمند شود یک سرمایه گذاری طولانی مدت و منطقی است. با کاهش هزینه‌های برق ساختمان، بعد از مدتی پولی که برای سیستم هوشمند صرف کرده‌اید، باز می‌گردد.

 

هزینه سیستم هوشمند روشنایی ساختمان

هزینه‌های سیستم هوشمند روشنایی ساختمان به موارد متعددی بستگی دارد. در ادامه برخی از مهم‌ترین موارد را نام برده‌ایم.

  • تعداد کانال‌هایی که برای روشنایی هوشمند در نظر گرفته می‌شود.
  • تعداد مصرف کننده‌هایی که قرار است به صورت واحد و یکپارچه عمل کند.
  • تجهیزات ارتباط جانبی برای ارتباط و کنترل سیستم از طریق کامپیوتر، تبلت و یا حتی موبایل.
  • تعداد و نوع پنل‌هایی که برای کنترل و دسترسی به سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • قابلیت‌هایی که شما برای پنل هوشمند خود انتخاب می‌کنید.

 

روشنایی هوشمند

 

طراحی روشنایی هوشمند ساختمان

هوشمند سازی روشنایی ساختمان با این هدف طراحی می‌شود که کنترل نورپردازی به صورت هوشمند در اختیار افراد قرار گیرد. بنابراین فرد می‌تواند با توجه به فاکتورهای مختلفی چون میزان روشنایی روز، ساعات اوج مصرف یا کم بار و حضور یا عدم حضور افراد در ساختمان نور را تنظیم کند. همانطور که پیش از این گفتیم، برای تنظیم نور، حتما نیازی نیست که فرد در محل حضور داشته باشد.

نکته مهم دیگری که در طراحی سیستم‌های روشنایی هوشمند وجود دارد، اطلاع رسانی به کاربر است. به عنوان مثال در صورتی که چراغ روشن بماند یا به صورت دستی روشن شود، کاربر از طریق اپلیکیشن موجود در تلفن همراه خود متوجه خواهد شد.

در طراحی سیستم‌های هوشمند روشنایی امکان ایجاد حالت‌های پیچیده‌تری برای تنظیم نور در محیط نیز وجود دارد. به این ترتیب که تنظیمات هوشمند روشنایی به شکل‌های متفاوتی برنامه ریزی می‌شود. کاربر می‌تواند برنامه شخصی برای شکل نور موجود در فضا را داشته باشد. به عنوان مثال کاربر نور دلخواه خود را برای موقعیت‌های مختلف مانند مهمانی، مطالعه، تماشای تلویزیون و… تنظیم می‌کند.

 

بیشتر بخوانید : ویلای هوشمند چیست؟

 

نحوه عملکرد سیستم هوشمند روشنایی ساختمان

سیستم روشنایی هوشمند ساختمان به صورت یک شبکه عمل می‌کند و همه لامپ‌ها به صورت بی سیم به یکدیگر متصل می‌شوند. سپس کل این شبکه به مسیریاب تجهیز خواهد شد و اتصال به وسایل ارتباطی کاربر مانند موبایل یا تبلت انجام می‌شود.

برخی از سیستم‌های هوشمند تنها زمانی که کاربر در موقعیت حضور دارد، می‌توانند دستورات او را دریافت کنند. اما زمانی که کاربر از برد سیستم خارج می‌شود، امکان کنترل برای او وجود نخواهد داشت. اما در برخی از سیستم‌ها امکان کنترل از راه دور نیز وجود دارد. انتخاب نوع سیستم به ترجیح کاربر و نیاز ساختمان بستگی دارد.

 

روشنایی هوشمند

 

نتیجه گیری

سیستم‌های روشنایی هوشمند علاوه بر مزیت‌هایی که در این مقاله بیان شد، می‌توانند فواید منحصر به فردی نیز برای شما داشته باشند. مجموعه هوش سازه به صورت تخصصی در زمینه تجهیز و هوشمندسازی انواع مختلف ساختمان فعالیت می‌کند. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می‌توانید با همکاران ما در این مجموعه تماس بگیرید.

 

بیشتر بخوانیم : تجهیزات خانه هوشمند چیست؟

 

 

سوالات متدوال

۱ روشنایی هوشمند چه امکاناتی دارد؟
امکاناتی چون تنظیم و کنترل از راه دور، استفاده از نورپردازی متنوع و متناسب با کاربرد مورد نظر و… از جمله امکانات آن می باشد.
۲ هزینه سیستم هوشمند چگونه می باشد؟
هزینه سیستم هوشمند وابسته به عواملی مانند تعداد کانال، تعداد مصرف کنندگان و سایر موارد وابسته است.
۳ سیستم روشنایی هوشمند برای چه اپلیکیشن هایی طراحی شده است؟
اپلیکیشن آن برای سیستم‌های عامل‌ مختلف اندروید و IOS‌ طراحی شده است.

1 Comment

  1. محمد گفت:

    مطلب جالبی بود. لطفا درباره هوشمندسازی مدارس هم توضیح بدین.ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

تماس با ما