هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ویلا
آبان ۱۱, ۱۳۹۹
هوشمند سازی خانه
هوشمند سازی خانه
آبان ۱۱, ۱۳۹۹
هوشمندسازی ساختمان

هوشمندسازی ساختمان

فایل صوتی این متن

هوشمند سازی ساختمان چیست؟

هوشمند سازی ساختمان یا داخلی (Domestics) در حقیقیت یک خانه است که برای ساخت و طراحی دکوراسیون آن از جدیدترین تکنولوژی­ های روز استفاده شده است. این منازل به گونه ­ای طراحی و ساخته می­ شوند که تمامی بخش ­ها و وسایل موجود در آن را می­ توان به وسیله­ ی یک دستگاه الکترونیک از راه دور کنترل کرد.

در واقع طراحان منازل هوشمند این امکان را در اختیار افراد قرار داده ­اند تا به وسیله wifi یا بلوتوث گوشی هوشمند خود تمامی وسایل منزل نظیر ماشین لباسشویی، تلوزیون، لامپ­ ها، پرده­ ها، سیستم گرمایشی و سرمایشی، سیستم الکتریکی و …. را مدیریت و کنترل کنند. این هوشمندسازی باعث افزایش رفاه، راحتی و امنیت کاربران یک ساختمان می ­شود. به همین دلیل امروزه بسیاری از افراد اقدام به هوشمندسازی منازل خود می­کنند.

 

هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان

 

هوشمند سازی ساختمان در ایران

اگر چه هوشمند سازی ساختمان در ایران سابقه‌ای طولانی ندارد اما در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است و طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. امروزه شرکت‌های زیادی در ایران هستند که خدمات هوشمندسازی ساختمان را به مشتریان خود ارائه می‌دهند.

 

هوشمند سازی ساختمان اداری

در یک ساختمان اداری هوشمند، تجهیزات به اینترنت متصل می‌شوند و یک اکوسیستم هوشمند را ایجاد می کنند. به وسیله این سیستم می توان تمام کارها را کنترل، مدیریت و نظارت کرد. برخی از مهم‌ترین مزایای هوشمند سازی ساختمان اداری عبارتند از: افزایش راحتی، کنترل دما و رطوبت از طریق گوشی همراه، افزایش راندمان کارمندان، صرفه جویی در مصرف انرژی، تنظیم خودکار روشنایی و دما، افزایش امنیت.

 

هوشمند سازی ساختمان مسکونی

تجهیزات ساختمان هوشمند از طریق یک دستگاه مرکزی کنترل می‌شوند. سیستم هوشمند سازی ساختمان شامل سخت‌افزارها و نرم‌افزارهایی است که برای مانیتورینگ و کنترل یکپارچه قسمت‌های مختلف  در ساختمان نصب می‌شوند. اهداف و مزایای هوشمند سازی ساختمان عبارتند از: افزایش ایمنی، استفاده بهینه از تجهیزات، افزایش طول عمر تجهیزات، کنترل بخش‌های مختلف ساختمان از طریق یک PC یا اینترنت، صرفه‌جویی در مصرف انرژی

 

 

سیستم-هوشمند-ساختمان-هوش-سازه

 

هوشمند سازی ساختمان تجاری

هوشمندسازی مراکز تجاری برای فروشندگان این امکان را فراهم می‌سازد تا کالای خود را به بهترین شکل ممکن به مشتری عرضه کنند. ازطرف دیگر محیط تجاری کاملا اتوماتیک و هوشمند احساس امنیت بیشتری را برای مشتریان ایجاد می‌کند. یکی از چالش‌های ساختمان‌های تجاری کنترل خودکار تجهیزات سرمایشی، گرمایشی و تهویه مطبوع است، سیستم هوشمند کنترل خودکار و دقیق تجهیزات تعبیه شده را ممکن می‌سازد.  سایر فواید هوشمند سازی ساختمان تجاری عبارتند از: بالا رفتن کیفیت سرویس ساختمان تجاری، صرفه جوئی در هزینه کابل کشی های آتی و پراکنده، افزایش ضریب ایمنی و امنیتی مراکز تجاری، کاهش چشمگیر هزینه های مربوط به نگهداری و تعمیرات، بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی برق و…

 

 

انواع ساختمان‌های­ هوشمند

خانه­ های هوشمند بر اساس نوع و چگونگی عملکرد سیستم هوشمند خود در انواع مختلفی دسته­بندی می­شوند. البته این نوع دسته­بندی­ها صرفا جهت راحتی نحوه سفارش نوع محصول و قیمت­گذاری بهتر آن ایجاد می­شود. مشتریان می­توانند مطابق با نیاز و سلیقه خود نوع سیستم خانه هوشمند خود را انتخاب کنند. بر این اساس خانه­های هوشمند بر اساس نوع و چگونگی عملکرد سیستم هوشمند خود به دو دسته اصلی تقسیم­ بندی می­شوند.

 

سیستم خانه هوشمند بی­سیم

برای نصب این نوع سیستم خانگی هوشمند نیازی نیست سیم­کشی خانه تعویض شود و فقط باید ابزارهای بی­سیم را در منزل نصب و راه­اندازی کرد. به عنوان نمونه برای کنترل لامپ­ هایی که امکان دریافت امواج الکترومغناطیس را دارند، می­توان از یک سیستم مرکزی کنترل تحت وایرلس استفاده کرد. برای هوشمند سازی سایر اجزای منزل، سیستم­های صوتی و تصویری و … نیز می­توان از همین شیوه استفاده کرد.

 

سیستم خانه هوشمند شبکه سیمی

برای نصب و راه­اندازی این نوع سیستم ساختمان هوشمند، باید سیم­ کشی منزل را متناسب با نوع سیستم هوشمند مورد استفاده تعویض کرد. بدین شیوه تمامی وسایل منزل به سیستم مرکزی کنترل متصل می‌شوند. در مقایسه با سیستم وایرلس هزینه نصب و راه­ اندازی این نوع سیستم هوشمند بسیار بالاتر است. افراد می ­توانند متناسب با بودجه و نیاز خود هر کدام از این روش­های هوشمندسازی ساختمان را انتخاب کنند.

 

هوشمندسازی ساختمان

هوشمندسازی ساختمان

 

کاربرد تجهیزات ساختمان‌های هوشمند

سیستم­های خانه­ هوشمند از تجهیزات ایمنی متنوعی برخوردار هستند. هر کدام از این تجهیزات به واسطه برخورداری از ویژگی­هایی منحصر به فرد، می­توانند امنیت و آرامش را برای ساکنین یک ساختمان به همراه بیاورند. از جمله این تجهیزات می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

سیستم روشنایی هوشمند

سیستم روشنایی و نورپردازی بیشترین سهم مصرف انرژی را در یک ساختمان به خود اختصاص داده­اند. این میزان مصرف انرژی به وسیله نصب سنسورهای حرکتی و حساس به نور یا کلیدهای هوشمند مورد استفاده در ساختمان هوشمند تا حد چشم­گیری کاهش می ­یابد.  

سیستم روشنایی هوشمند از امکاناتی برخوردار است که به واسطه آن­ها زمینه راحتی و آسایش ساکنان خانه هوشمند را فراهم می­کند. از جمله آن­ها عبارت ­اند از:

 

تنظیم میزان نوردهی

سیستم هوشمند روشنایی می­تواند در صورت بالا بودن یا پایین بودن میزان نور محیط برخی از سرخط­های روشنایی را به صورت خودکار خاموش یا روشن کند. این امر باعث کاهش میزان استفاده از انرژی برق می­ شود.

 

کنترل سیستم روشنایی در خارج از منزل با استفاده از تلفن همراه و اینترنت

با استفاده از سیستم هوشمند ساختمان می­توان سیستم روشنایی را به وسیله ریموت کنترل در داخل منزل و با موبایل و تبلت در خارج از منزل کنترل کرد.

 

کنترل سیستم روشنایی توسط حسگرها

حسگرها می ­توانند حضور فرد را در یک مکان تشخیص بدهند. بر این اساس سیستم روشنایی با حضور افراد، به صورت خودکار روشن و با ترک آن­ها خاموش می ­شود.

 

سیستم سرمایشی و گرمایشی هوشمند

دمای پیش­فرش یک محیط در هنگام استفاده از سیستم گرمایشی و سرمایشی یک ساختمان هوشمند توسط کاربر تعیین می­ شود. بر این اساس زمانی که دمای محیط به حد تعیین شده برسد، فعالیت سیستم تهویه مطبوع به صورت خودکار متوقف می­شود. علاوه بر این در صورت باز شدن در و پنجره­ها سیستم تهویه متبوع به صورت اتوماتیک خاموش می­شود. این امر باعث کاهش اتلاف انرژی می­شود.

 

سیستم هوشمند لوازم صوتی و تصویری

با انتقال دادن کدهای ریموت به کلیدهای سیستم هوشمند، بدون نیاز به ریموت می­توان به وسیله یک صفحه نمایش­های لمسی تغییرات مورد نیاز را اعمال کرد و تمامی وسایل صوتی و تصویری را توسط یک کلید مدیرت و کنترل کرد.

 

بیشتر بخوانید : آشنایی با امکانات اسمارت هوم

 

۵ ویژگی مهم ساختمان هوشمند

سیستم مدیریت هوشمند مورد استفاده در یک ساختمان از قابلیت ­ها و ویژگی­ های منحصر به فرد زیادی برخوردار است که از مهم ترین آن­ ها می­ توان به ۵ مورد زیر اشاره کرد:

 

انعطاف­ پذیری

یکی از مهمترین و کاربردی­ ترین ویژگی ­های BMS یا سیستم مدیریت هوشمند ساختمان قابلیت انعطاف­ پذیری آن است. بدین صورت که می­توان تمامی تغییرات مورد نیاز ساختمان را به ساده ­ترین شیوه ممکن در نرم ­افزار ایجاد نمود. بدون اینکه نیازی به استفاده از سخت­افزارهای پیچیده یا سرمایه­ گذاری ­های پرهزینه وجود داشته باشد.

در حقیقت سامانه طراحی شده به صورت یک شبکه کاملا گسترده است که از قابلیت نصب خیلی سریع بر روی رایانه شخصی برخوردار است. علاوه بر این می ­توان آن را در هر زمانی توسط استانداردهای مایکروسافت به­ روز­رسانی کرد.

 

قابلیت اعتبار

سیستم مدیریت هوشمند مورد استفاده در ساختمان هوشمند بسیار دقیق و قابل اعتماد است. بدین صورت که بر تمامی عملکردهای شبکه نظارتی دقیق دارد و مانع از اتلاف انرژی و بروز پیشامد و موقعیت ­های بحرانی می ­شود.

 

کاهش هزینه

کاهش هزینه­ های جاری پرداخت، کاهش مصرف انرژی و صرفه­ جویی در مصرف آن از مهم ترین مسائلی هستند که BMS یا سیستم مدیریت هوشمند ساختمان بر روی آن تمرکز دارد.

شاید در ابتدا راه ­اندازی و نصب سامانه MBS باعث افزایش هزینه­ های جاری یک ساختمان شود اما با کمی بررسی می ­توان دریافت که با گذشت ۳ تا ۵ سال، تمامی هزینه ­ها (به وسیله صرفه ­جویی در انرژی و دیگر هزینه­ های جاری) به صورت کامل باز می­ گردد.

 

رفاه

در یک ساختمان هوشمند بسیاری از کارهای دشوار و روزانه به صورت خودکار انجام می ­شوند. به همین دلیل این امکان در اختیار ساکنین ساختمان قرار می­ گیرد تا زمان خود را بهتر مدیریت کنند.

 

امنیت

سنسورها و تکنولوژی­ های ارتباطی که سیستم مدیریت هوشمند ساختمان در اختیار افراد قرار می­ دهد، این امکان را فراهم کرده تا بتوان در هر مکان و موقعیتی به صورت مداوم امنیت خانه را تحت نظر داشت و در صورت نیاز اقداماتی نیز انجام داد.

 

هوشمندسازی ساختمان

هوشمندسازی ساختمان

 

هزینه هوشمند سازی ساختمان

در حال حاضر تعیین هزینه هوشمندسازی ساختمان به نحوی صورت می­گیرد تا افراد بیشتری بتوانند با هوشمندسازی خانه ­های خود رفاه، ایمنی و آرامش را به خانه خود بیاورند.

به صورت کلی برای هوشمندسازی ساختمان عوامل و فاکتورهای زیر در نظر گرفته می­ شوند.

  • هوشمند سازی ساختمان با تجهیزاتی بسیار ساده
  • هوشمند سازی ساختمان با تجهیزات نرمال و معمولی
  • هوشمند سازی ساختمان با تجهیزات پیشرفته
  • هوشمند سازی ساختمان با تجهیزات سفارشی و خاص

 

مقایسه ساختمان هوشمند و معمولی

تفاوت اصلی منازل و ساختمان­ های معمولی (که ما در آن زندگی می­کنیم) با یک خانه ­ی هوشمند در این است که در منازل هوشمند می ­توان تمامی وسایل، امکانات و تجهیزات را به صورت یکپارچه و فقط با یک سیستم مرکزی کنترل و مدیریت کرد. همین موضوع رفاه و امنیت بیشتری برای ساکنین خانه هوشمند فراهم می‌کند.

 

برق هوشمند ساختمان چیست؟

در سیم کشی سنتی مصرف کننده از طریق کلیدهای تعبیه شده در ساختمان برق را کنترل می‌کند. در حالی که در سیم کشی ساختمان هوشمند به نصب کلید برای هر مصرف کننده برق نیازی نیست. سیستم تابلو برق هوشمند به جای تابلو برق ساختمان نصب می‌شود. در نتیجه ماژول‌های خروجی همگی از همین طریق تغذیه و کنترل می‌شوند.

 

مشاوره هوشمند سازی

هوش سازه از جمله مجموعه هایی است که به امر هوشمند سازی انواع ساختمان ها می پردازد.این مجموعه با استفاده از محصولات شرکت های بزرگی چون ABB ، Berker ، comexio ، Schneider و سایر شرکت های معتبر آلمان دست به نو آوری زده و مجری سیستم های هوشمند ساختمانی در ایران می باشد. شما نیز می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوره برای هوشمند سازی ساختمان با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متدوال

۱ ساختمان هوشمند چه تجهیزاتی دارد؟
امکاناتی چون ایمنی، سیستم روشنایی، تنظیم نوردهی  و… از کاربردهای مهم این ساختمان ها هستند.
۲ ساختمان هوشمند چه ویژگی هایی دارد؟
انعطاف پذیری، رفاه، امنیت و قابلیت اعتبار و کاهش هزینه از جمله این موارد می باشد .
۳ برق هوشمند ساختمان چیست؟
در سیم کشی سنتی مصرف کننده از طریق کلیدهای تعبیه شده در ساختمان برق را کنترل می‌کندسیستم تابلو برق هوشمند به جای تابلو برق ساختمان نصب می‌شود. در نتیجه ماژول‌های خروجی همگی از همین طریق تغذیه و کنترل می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

تماس با ما