خانه هوشمند فضایی است که قسمت های مختلف آن به صورت یکپارچه و زیرنظر یک سیستم مرکزی عمل می کنند که این خانه دارای مزایا، نکات و کاربرد هایی است که در این مقاله به بررسی آن ها می پردازیم.
فایل صوتی این متن
امروزه فناوری و تکنولوژی جای خود را در همه زمینه ها باز کرده است. به همین دلیل خودرو، تلفن همراه، وسایل منزل، خانه و بسیاری موارد دیگر به صورت هوشمند طراحی و مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از مواردی که به شدت مورد توجه طراحان دکوراسیون قرار دارد، خانه یا ساختمان هوشمند است. این خانه ها به چه شکل ساخته می شوند؟ مشخصات خانه هوشمند چیست؟ طراحی خانه به شکل هوشمند چه مزایای دارد؟ برای پاسخ به این سوالات ما را تا پایان همراهی کنید.
امروزه کمتر حوزه ای یافت می شود که فناوری و تکنولوژی نوین در آن مورد استفاده قرار نگرفته باشد؛ به عنوان مثال میتوان به ساخت و ساز و طراحی داخلی ساختمان اشاره کرد. طراحان دکوراسیون از تجهیزات بروز برای طراحی و ساخت انواع فضاهای مسکونی، اداری و تجاری بهره میگیرند. این کار در اصطلاح هوشمندسازی ساختمان نام دارد. خانه هوشمند یا اسمارت هوم (Smart Home)، عنوان فضایی است که بخش های مختلف آن به صورت یکپارچه و زیرنظر یک سیستم مرکزی عمل میکنند.
هوشمندسازی ساختمان به این معناست که فضا به واسطه حسگرهای تعبیه شده توانایی سازگاری با تحریکات اطراف را داشته باشد. در ساختمان هوشمند علاوه بر به کارگیری تجهیزات نوین، بین بخش های مختلف از قبیل سیستم ها، سرویس ها، ساختار و مدیریت هماهنگی و یکپارچگی ایجاد میشود.
بیشتر بخوانیم : ویژگی های تجهیزات خانه هوشمند چیست؟
از جمله مزایای خانه های هوشمند می توان به صرفه جویی در مصرف انرژی اشاره کرد. این موضوع با توجه به افزایش نرخ انرژی در جهان از اهمیت بسیاری برخوردار است. دیگر مزیت این خانه ها امنیت بالا و رفاه و آرامش بیشتر ساکنان می باشد. زیرا بسیاری از کارها با کنترل از راه دور مدیریت شده و نیازی به حضور فرد در منزل نیست.
در خانه های هوشمند تمامی وسایل برقی از قبیل لامپ، روشنایی، تلوزیون، دستگاه پخش موسیقی، سیستم سرمایشی یا گرمایشی و … با کمک گوشی همراه یا کنترل مدیریت می شود. حتی امکان برنامه ریزی این تجهیزات برای مدیریت خودکار نیز وجود دارد. امنیت بالا و قابلیت کنترل از راه دور از دیگر مشخصات این خانه ها است.
انواع دستگاه های مورد استفاده در خانه های هوشمند تا حد زیادی به سلیقه و هدف مالک از هوشمندسازی و بودجه اختصاصی بستگی دارد. این تجهیزات در بخش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند؛ به عنوان مثال میتوان به نورپردازی، روشنایی، سرمایشی، گرمایشی، امنیت و پخش صوت و تصویر اشاره کرد.
هوشمندسازی خانه بر بستر اینترنت انجام میشود. در نتیجه امکان کنترل وسایل از هر نقطه از جهان با کمک یک تلفن هوشمند یا رایانه وجود دارد. برخی دستگاه های مورد استفاده به صورت مستقل به اینترنت متصل شده و عمل می کنند. به این دستگاه ها عملکرد مستقل (Standalone) می گویند. اما برخی دیگر برای عملکرد خود به دستگاه کنترل مرکزی (هاب، گیت وی، کنترل مرکزی و …) نیاز دارند. ارتباط این دستگاه و تجهیزات به صورت بیسیم (وایفای، امواج رادیویی و بلوتوث) یا سیمی برقرار می شود.
هوشمندسازی خانه امری رو به گسترش در سراسر جهان است. آمارها نشان می دهد که ارزش بازار ساخت خانه های هوشمند در سال ۲۰۲۲ به ۵۳ میلیارد دلار افزایش یابد. همین موضوع شرکت های تولید کننده را به سمت تولید محصولات بهتر در این زمینه هدایت میکند. تنوع محصولات در زمینه هوشمندسازی خانه بسیار بالا است. کاربرد هر یک از تجهیزات با دیگری تفاوت داشته و بر اساس هدف طراح مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سه بخش اصلی اسمارت هوم ایرانی شامل سیستم روشنایی، سرمایشی و گرمایشی و امنیت است که به شرح زیر میباشد:
در اسمارت هوم سیستم روشنایی به کمک گوشی، تبلت یا کنترل مدیریت میشود. هوشمندسازی این سیستم علاوه بر آرامش و رفاه بیشتر ساکنان صرفهجویی در مصرف انرژی را به دنبال دارد. زیرا بخش بزرگی از هدر رفت انرژی در منزل مربوط به سیستم روشنایی قدیمی و سنتی است. یکی از دلایل این موضوع استفاده از لامپ LED کم مصرف است. از طرفی سنسورهای مورد استفاده در این سیستمها به شدت نور حساسیت بالایی دارند. در نتیجه شدت روشنایی لامپها در ساعات مشخص از شبانه روز تغییر میکند. تغییر رنگ نور و خودکار شدن زمان روشن و خاموشی نیز با کمک هوشمندسازی امکانپذیر است.
یکی از اصلی ترین و مهمترین نیازهای بنیادی بشر در زندگی امنیت است. خانه ی هوشمند در رابطه با پاسخگویی به این نیاز از تجهیزات مختلفی بهره میگیرد. این تجهیزات به محض دریافت هرگونه شواهدی از سرقت و ورود افراد ناشناس از طریق پیامک، تماس و آژیر اعلام خطر میکند. رایج ترین تجهیزات به کار رفته در هوشمندسازی امنیت خانه عبارتند از:
بیشترین هدر رفت انرژی در اماکن مسکونی و اداری مربوط به بخش گرمایش و سرمایش است. با هوشمندسازی این سیستم دمای خانه روی محدوده مشخصی تنظیم و متعادل می شود. در نتیجه هدر رفت انرژی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. مزایای هوشمندسازی سیستم سرمایشی و گرمایشی عبارتند از:
بیشتر بخوانیم : پارکینگ هوشمند چه کاربرد هایی دارد؟
مراکز مختلفی در سراسر کشور در زمینه فروش انواع تجهیزات خانه های هوشمند فعالیت دارند. تجهیزات موجود در این مراکز در چهار گروه عمده روشنایی، سرمایشی، گرمایشی و امنیت جای می گیرند. مشاوره با کارشناس خبره پیش از خرید به انتخاب بهترین گزینه کمک فراوانی می کند.
ما در این مقاله به بررسی خانه هوشمند و مزایای آن پرداختیم. رفاه بیشتر ساکنان، امنیت بالا و صرفه جویی در مصرف انرژی سه مزیت بزرگ هوشمندسازی ساختمان است. تجهیزات متنوعی در این زمینه وجود دارد و انتخاب هر یک از آن ها بر اساس هدف طراح صورت می گیرد. نظر شما در رابطه با این خانه ها چیست؟ کدام ویژگی خانه های هوشمند برای شما اهمیت بیشتری دارد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
برای تماشای این ویدئو فیلتر شکن خود را روشن کنید.
شرکت هوش سازه همواره سعی نموده تا در ساختمان ها ، راه کارهایی خاص و متفاوت را در اختیار کاربران قرار دهد. در همین راستا این شرکت با استفاده از محصولات شرکت های بزرگی چون ،comexio ،ABB ، Berker Schneider و سایر شرکت های از این دست خدمات و کارآیی های خاصی را ارائه می نماید.