در این مقاله به آموزش هوشمند سازی ساختمان، نکات و هزینه هوشمند سازی ساختمان اشاره شده است. برای آشنایی بیشتر با نحوه هوشمند سازی ساختمان ادامه مطلب را مطالعه کنید.
فایل صوتی این متن
امروزه هوشمندسازی ساختمان (Building Intelligence) به پدیدهای رایج در سراسر جهان تبدیل شده است. انواع ساختمانهای مسکونی، اداری، تجاری و خدماتی را میتوان با این روش تجهیز کرد. بسیاری از افراد گمان میکنند که آموزش هوشمندسازی ساختمان به معنای استفاده از گجت های هوشمند در بخشهای مختلف ساختمان است. اما مفهوم اصلی ساختمان هوشمند یکپارچه سازی تجهیزات مختلف و مدیریت آنها از راه دور میباشد. کنترل از راه دور تجهیزات با استفاده از گوشی، تبلت، لپتاپ و حتی کنسول بازی انجام میشود.
اولین نکته در آموزش هوشمندسازی ساختمان: یکپارچه سازی تجهیزات مختلف ساختمان از قبیل سیستم سرمایشی، گرمایشی، روشنایی، درب و پنجره و … مهمترین اصل در هوشمند سازی ساختمان است.
دومین نکته در آموزش هوشمند سازی ساختمان: سیستم یکپارچه ای که مانیتورینگ و کنترل تجهیزات مختلف در ساختمان هوشمند را بر عهده دارد، BMS (Building Management System) نامیده میشود.
سومین نکته در آموزش هوشمند سازی ساختمان: امکان اجرای کامل یا ناقص این سیستم در هوشمند سازی ساختمان وجود دارد. در اجرای کامل BMS تمامی تجهیزات به صورت هماهنگ و یکپارچه با هم عمل کرده و کنترل آنها بر عهده اتاق کنترل قرار دارد.
چهارمین نکته در آموزش هوشمند سازی ساختمان: گاهی هوشمند سازی ساختمان تنها یک بخش را مدنظر قرار داده و باقی تجهیزات به شکل سنتی و دستی اداره میشود. در این موارد نمیتوان از واژه BMS برای ساختمان استفاده کرد. در ساختمانهای این چنینی کنترل تجهیزات توسط کاربر انجام میشود.
مراکز مختلفی در شهر تهران به آموزش هوشمند سازی ساختمان میپردازند. متقاضیان آموزش هوشمندسازی ساختمان میتوانند برای خرید تجهیزات مختلف یا طراحی ساختمان مسکونی، اداری و تجاری خود از خدمات این مراکز استفاده کنند. البته امکان آموزش هوشمندسازی ساختمان برای علاقمندان نیز وجود دارد. آموزش هوشمندسازی ساختمان توسط این مراکز در چندین مرحله خلاصه میشود که عبارتند از:
یکی از نکات مهمی که در آموزش هوشمندسازی ساختمان به آن پرداخته میشود، هزینه هوشمندسازی ساختمان است. هزینه هوشمندسازی ساختمان تحت تاثیر پارامترهای مختلفی قرار دارد. مهمترین پارامتر سطح مورد نیاز هوشمندسازی است. به عبارتی کدام یک از تجهیزات ساختمان برای کنترل و مانیتورینگ مد نظر قرار دارند. موتورخانه، سیستم سرمایش، گرمایش، نورپردازی، درب، پنجره، قفل و … از جمله این تجهیزات به شمار میروند. طبیعتاً هزینه یکپارچه سازی کل تجهیزات نسبت به هوشمندسازی برخی از آنها بیشتر است. متراژ یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در هزینه هوشمندسازی ساختمان به شمار میرود.
بیشتر بخوانیم : مدرسه هوشمند چیست؟
هوشمندسازی ساختمان مزایای بسیاری دارد. امنیت بالا، رفاه بیشتر ساکنان و صرفه جویی در مصرف انرژی از جمله مزایای این کار است. این کار همچنین موجب افزایش ارزش ملک میشود. کنترل از راه دور مهمترین ویژگی ساختمانهای هوشمند است. در نتیجه در هر نقطه از جهان میتوان آن را مدیریت کرد. همچنین میتوان هر لحظه وضعیت خانه را ارزیابی و از مشکلات احتمالی مطلع شد. برای کار کردن بهتر با نرمافزار هوشمندسازی و مدیریت ساختمان امکان استفاده از زبان فارسی نیز وجود دارد.
علاوه بر تجربه و معتبر بودن شرکتهای ارائه کننده خدمات در زمینه آموزش هوشمندسازی ساختمان، پشتیبانی و خدمات پس از فروش آنها نیز حائز اهمیت است. اهمیت پشتیبانی در صورت خرابی تجهیزات و ضرورت تعویض یا تعمیر مشخص میشود. از طرفی بروزرسانی تجهیزات مختلف برای جلوگیری از خطر هک سیستم ضرورت دارد.
یکی از نکات مهمی که در آموزش هوشمندسازی ساختمان به آن پرداخته میشود، نحوه هوشمندسازی ساختمان است. در حالت کلی سنسور، کنترلر و عملگر سه بخش مهم در هوشمندسازی به شمار میروند. اولین کار در هوشمندسازی ساختمان نصب سنسورهای مختلف برای پایش پارامترهای محیطی است. سنسورهای هوشمندسازی شامل سنسور دما، رطوبت، تشخیص حرکت، فشار و التراسونیک میباشد. اطلاعات به محض دریافت به کنترلر و سپس عملگر منتقل میشود. دریافت اطلاعات از سنسورها برای ارسال به کنترلر و عملگر نیازمند یک ارتباط اینترنتی بین تجهیزات است. دو نوع ارتباط بیسیم و سیمی قابل اجرا است که هر یک معایب و مزایای خود را دارند.
در نوع بیسیم ارتباط فیزیکی بین دستگاهها وجود ندارد. بلکه با استفاده از وایفای، بلوتوث یا امواج رادیویی به هم مرتبط میشوند. از مزایای ارتباط بیسیم میتوان به طراحی زیبا (به دلیل نداشتن کابلکشی) و نصب آسان و سریع آن اشاره کرد. معایب ارتباط بیسیم در هوشمندسازی ساختمان امنیت پایین و محددیت به لحاظ حجم اطلاعات است. در روش سیمی ارتباط بین سنسور، کنترلر و عملگر با استفاده از کابلکشی انجام میشود. اگرچه فضای اشغال شده توسط این روش بالاتر است. اما امنیت بیشتری برای ساختمان های اجرا شده وجود دارد.
یکی از نکات مهمی که در آموزش هوشمندسازی ساختمان به آن پرداخته میشود، معرفی امکانات ساختمان هوشمند است. هوشمندسازی ساختمان امکانات مختلف را در اختیار ساکنان قرار میدهد که عبارتند از:
سیستم کنترل دمای مورد استفاده در هوشمندسازی ساختمان موجب مصرف بهینه انرژی، کنترل سیستمهای سرمایشی و گرمایشی، تعادل دمایی و رفاه بیشتر ساکنان میشود. سیستم کنترل روشنایی هوشمند نیز صرفهجویی ۷۰ درصدی در مصرف برق را به دنبال دارد. همچنین با کاهش کارکرد تجهیزات روشنایی عمر مفید آنها را افزایش میدهد. سیستمهای امنیتی مورد استفاده در هوشمندسازی ساختمان نیز عملکرد مختلفی دارند؛ به عنوان مثال میتوان به گزارشدهی ورود و خروج، کنترل تردد با دوربین مدار بسته، قفلهای مجهز به حسگر اثرانگشت یا تشخیص چهره و … اشاره کرد. سیستم صوتی و تصویری هوشمند علاوه بر زیباسازی دکوراسیون و رفاه بیشتر ساکنان موجب بهینهسازی مصرف انرژی میشود. در آموزش هوشمندسازی ساختمان نحوه عملکرد تجهیزات خانه هوشمند به صورت کامل مورد بررسی قرار میگیرد.
برای تماشای ویدئوی زیر به فیلتر شکن نیاز دارید.
شاید تا سالیان پیش کنترل ساختمان از راه دور کمی دور از ذهن بود. اما این کار امروزه به لطف پیشرفت های چشمگیر در حوزه تکنولوژی و اینترنت اشیا به امری رایج تبدیل شده است. با هوشمندسازی ساختمان کنترل از راه دور انواع ساختمانهای مسکونی، اداری، تجاری و خدماتی امکانپذیر میباشد. مراکز مختلفی در سراسر کشور در زمینه ارائه تجهیزات، طراحی و آموزش هوشمندسازی ساختمان به متقاضیان خدمترسانی میکنند. آیا شما تا به حال برای آموزش هوشمندسازی ساختمان اقدام کردهاید؟ آیا میدانید با آموزش هوشمندسازی ساختمان میتوانید یک کسب و کار جدید راه اندازی کنید؟ نظرات و پیشنهادات خود را در ارتباط با آموزش هوشمندسازی ساختمان با ما در میان بگذارید.
آموزش هوشمندسازی ساختمان توسط این مراکز در چندین مرحله خلاصه میشود که عبارتند از: