امروزه مدرسه های هوشمند، رویکرد جدید آموزشی محسوب می شوند که شامل ویژگی ها، امکانات و کاربرد هایی هستند که در ادامه مطلب به آن ها می پردازیم.
فایل صوتی این متن
مدرسه هوشمند یک رویکرد جدید آموزشی محسوب میشود که با ترکیب فناوری اطلاعات و برنامه های درسی سعی دارد تا در فرایند یادگیری و مدیریت مدرسه تغییرات اساسی ایجاد کند.
مدرسه هوشمند از تمامی امکانات و برنامه های درسی مدارس سنتی نیز برخوردار است تنها تفاوت آن در این است که مدیریت و کنترل آنها به وسیله امکانات رایانهای و فناوری اطلاعات انجام میشود. ارائه خدمات در این گونه مدارس در تمام ساعات شبانه روز امکان پذیر است و دانش آموزان، معلمان، اولیا و کادر مدرسه در کنار یکدیگر برنامه های خود را پیش میبرند.
دیوید پرکینز و همکارانش در سال ۱۹۸۴ طرح مدرسه هوشمند را در دانشگاه هاروارد با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یک شیوه جدید در برنامه های آموزش و پرورش ارائه دادند. این طرح بعدها به وسیله اجرا شدن در چند مدرسه مختلف توسعه پیدا کرد تا جایی که امروزه مدارس برخی کشورهای توسعه یافته همچون مالزی از این شیوه آموزشی در برنامه های توسعه خود برای تربیت نیروی انسانی استفاده میکنند.
مدرسه هوشمند دارای برخی تجهیزات و امکاناتی است که عبارتند از:
برای آموزش هوشمند سازی ساختمان کلیک کنید
مدرسه هوشمند در مقایسه با مدرسه سنتی دارای برخی تفاوتهای مهم است که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برای تماشای ویدئوی زیر فیلتر شکن خود را روشن کنید.
مدارس هوشمند از امکانات و تجهیزات متنوعی برخوردار هستند. استفاده از تجهیزات و انواع امکانات مدارس هوشمند این امکان را در اختیار معلمان قرار میدهد تا به وسیله اینترنت و نرمافزارهای مختلف بتوانند متناسب با سلیقه دانش آموزان به تدریس دورس مختلف بپردازند. از جمله امکانات و تجهیزات مدارس هوشمند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در هنگام هوشمندسازی مدارس از بردهای هوشمند به جای تخته سیاه استفاده میشود. این بردها به وسیله نرمافزارهای مورد نیاز نصب میشوند و امکانات متنوعی را در اختیار دانش آموزان قرار میدهد. از جمله این امکانات میتوان به ضبط تصاویر و دروس، امکان نوشتن بر روی برد، ورود و خروج فایل صوتی، تصویری و نوشتاری اشاره کرد.
در هنگام مدرسه هوشمند جهت اطلاعرسانی دانش آموزان از ساعات کلاس، از زنگ هوشمند استفاده میشود که به صورت کاملا اتوماتیک و خودکار کار میکند.
در مدارس هوشمند جهت ارتقا سطح آموزشی دانش آموزان و بهبود فراید یادگیری توسط آنها از کامپیوتر، لپتاب و تبلتهای هوشمند که بر روی آنها برنامه های متعددی نصب شده است استفاده میشود.
از دیگر امکانات مدرسه ی هوشمند میتوان به ویدیو پروژکتور اشاره کرد که از آن برای انتقال تصاویر کامپیوتر و لپتاپ بر روی پرده نمایش یا برد هوشمند استفاده میشود. این امر باعث بهبود فرایند یادگیری دانش آموزان از طریق مشاهده تصاویر زنده و جذاب ویدیویی میشود.
در مدارس هوشمند از این سیستم جهت مدیریت مصارف انرژی، مدیریت ورود و خروج افراد، کنترل نور و دمای ساختمان، اطفاء حریق و …. استفاده میشود.
از این دستگاه برای ثبت کردن زمان دقیق ورود و خروج دانش آموزان و کارکنان در مدرسه ی هوشمند استفاده میشود. این دستگاه میتواند ساعت ورود و خروج دانش آموزان از مدرسه را به اولیاء اطلاع دهد. این کار نقش مهمی در کاهش نگرانیهای والدین از اینکه آیا فرزندنشان به مدرسه رسیده است یا نه دارد.
در کلاسهای علوم و زیستشناسی مدرسه ی هوشمند از میکروسکوپ دیجیتالی استفاده میشود. این وسیله به دانش آموزان کمک میکند تا با استفاده از ویدیو پروژکتور تصاویری از نمونههای آزمایشی را بر روی برد یا پرده تماشا کنند.
امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی، هوشمندسازی مدارس یکی از مهمترین و ضروریترین کارهایی است که برای پیشرفت دانش آموزان باید انجام داد. برای این کار در ابتدا لازم است تجهیزات مورد نیاز یک مدرسه ی هوشمند نظیر رایانه، مانیتورهای لمسی، ابزار نمایش تصاویر یا ویدیو پروژکتور و … را تهیه کرد. هر کدام از این تجهیزات با درجه کیفی و برندهای متنوعی تولید و ساخته میشوند که این امر باعث تنوع قیمت آنها نیز میشود. برای آگاهی از هزینه و قیمت این تجهیزات مدرسه ی هوشمند می توان به نمایندگی فروش محصولات هوشمندسازی مدارس در سطح کشور مراجعه کرد.
بیشتر بخوانیم : هوشمند سازی چیست؟