هوشمند سازی

سیستم هوشمند ساختمان
آبان ۱۴, ۱۳۹۹
آموزش هوشمند سازی ساختمان
آبان ۱۴, ۱۳۹۹
هوشمند سازی - هوش سازه

هوشمند سازی سبب سرعت بخشیدن به کارها و بهینه سازی مصرف انرژی می شود. در این مقاله به بررسی موضوع هوشمندسازی، انواع و کاربرد های آن می پردازیم.

فایل صوتی این متن

هوشمند سازی چیست؟

احتمالا در سال های اخیر شما نیز واژه هوشمند سازی، مدارس هوشمند، ساختمان هوشمند، لوازم خانگی هوشمند و واژه هایی از این قبیل را زیاد شنیده باشید. منظور از هوشمند سازی ساده تر کردن و پیشرفته کردن روش زندگی با برخی از ابزارها و پارامتر ها است. در واقع هوشمند سازی به کار بردن برنامه ها و روش های مبتنی بر ابزارهای فناوری و اطلاعات است.

 

انواع هوشمند سازی

امروزه سیستم های هوشمند سازی زیادی تهیه و آماده می شوند که هر کدام با امکاناتی که دارند می توانند یک فضای خاص و فعال را ایجاد کنند. از جمله انواع هوشمند سازی می توان به هوشمند سازی خانه یا محل کار، هوشمند سازی ساختمان و هوشمند سازی صنعتی اشاره کرد.

هوشمند سازی خانه یا محل کار: به دلیل این که محیط خانه یا کار یک فضای اختصاصی است می توان از نوع پیشرفته هوشمند سازی برای امنیت و رفاه آن ها استفاده کرد. این هوشمند سازی ها یک فضای لوکس و مدرن را ایجاد می کند. در این نوع، ابتدا داده ها توسط حسگر دریافت می شود سپس فرمان هایی که از قبل مشخص شده بود با استفاده از کنترل کننده مرکزی پردازش و صادر شده و برای اجرا به دستگاه های مصرفی ارسال می شوند.

هوشمند سازی ساختمان: از طریق هوشمند سازی یک ساختمان می توان کلیه تجهیزات الکترونیکی مشترک ساختمان را به وسیله سنسورها و حسگر ها با برنامه مشخص شده قبلی به صورت یکپارچه تحت کنترل درآورد. از جمله تجهیزات مربوط به هوشمند سازی ساختمان می توان به موتورخانه ها، هواسازها، سیستم های سرمایشی و گرمایشی، چیلرها، دوربین های مداربسته، سیستم های حفاظتی، آسانسورها، برق اضطراری اشاره کرد.

هوشمند سازی صنعتی: از جمله کاربردهای هوشمند سازی صنعتی می توان به خدمات رباتیک، خدمات پزشکی، خدمات آموزشی، سرگرمی، نقل و انتقالات هوشمند، تشخیص هوشمند و… اشاره کرد.

هوشمند سازی - هوش سازه
 

کاربرد هوشمند سازی

سیستم های هوشمندسازی در زمینه های مختلفی به صورت وسیع کاربرد دارند. از جمله آن ها می توان به اتوماسیون صنعتی، احراز هویت، پزشکی، رباتیک، حمل و نقل هوشمند، خدمات آموزشی، خدمات بازرسی و نظرات می توان اشاره کرد.

 

بیشتر بخوانیم : مدرسه هوشمند چیست؟

 

۵ نکته کلیدی در رابطه با هوشمند سازی

نیازهای خود را شناسایی کنید: توجه داشته باشید که آیا تنها به دنبال سیستم روشنایی هوشمند هستید و یا به طور کلی می خواهید یک فضای هوشمند ایجاد کنید. در صورتی که به موسیقی علاقه داشته باشید می توانید سیستم صوتی هوشمند ایجاد کنید. چنان چه می خواهید با استفاده از دزدگیر امنیت را برای محیط خود فراهم کنید از سیستم هوشمند استفاده کنید. در صورتی که بخواهید از آتش سوزی محیط جلوگیری کنید یا خطر را کم کنید سیستم اعلام حریق و قطع گاز به شما کمک می کند. علاوه بر این ها با استفاده از سیستم هوشمند می توانید از راه دور مکان مورد نظر خود را آبیاری کنید. بعد از شناسایی دقیق نیازها می توانید سیستم هوشمند را طبق نظر خود به اجرا درآورید.

مشخص کنید محیط مورد نظر شما در چه مرحله ای از ساخت یا بازسازی است: بر طبق هر مرحله ای از ساخت یا بازسازی که در آن قرار دارید محصولات و امکانات متفاوتی برای شما وجود دارد. در این مورد دو نوع سیستم برای استفاده وجود دارد که یکی از آن ها با سیم و دیگری بدون سیم است.

مشخص کنید که برای محیط مورد نظر خود چه مقدار می خواهید هزینه کنید: تمامی محصولات براساس میزان کیفیت، امکانات و پشتیبانی قیمت های متفاوتی دارند. شما با توجه به موقعیت خود و در نظر گرفتن تمامی نکات، بر طبق بودجه، شیوه هوشمندسازی برای محیط مورد نظر را تعیین کنید.

به نظرات مشتریان و کاربران سیستم مورد نظر توجه کنید: شما با استفاده از نظرات کاربران دیگر می توانید آگاهی بیشتری نسبت به محصول انتخابی خود پیدا کنید. در این مورد برخی از شرکت ها وجود دارند که امکان بازدید از پروژه های قبلی را برای شما فراهم می کنند تا بهتر بتوانید در مورد این موضوع تصمیم بگیرید.

گارانتی و پشتیبانی خدمات را مورد نظر قرار دهید: حتما به این موضوع توجه داشته باشید که در هنگام خرید تجهیزات مورد نظر، ضمانت لازم را از کارفرما دریافت کنید. در صورت دریافت ضمانت می توانید با خیال راحت خرید خود را انجام دهید زیرا در صورت ایجاد مشکل تمام حقوق شما حفظ خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید : کاربرد سیستم روشنایی هوشمند

 

روش های هوشمند سازی ساختمان

با استفاده از هوشمندسازی، شما تعدادی سنسور اطلاعاتی را جمع آوری کرده و به سیستم مرکزی ارسال می کنید. پس از اینکه اطلاعات دریافتی مورد تحلیل قرار گرفت آن ها به سمت عملگرها فرستاده می شوند. با توجه به این موضوع سه روش برای هوشمندسازی ساختمان ها وجود دارد. این سه روش شامل استفاده از سیم کشی مجزا برای اطلاعات، استفاده از سیم های برق به عنوان بستری برای انتقال اطلاعات، استفاده از سیستم های بی سیم برای انتقال اطلاعات هستند. در هر کدام از این روش ها یک سری استاندارد ها وجود دارد که بر اساس آن ها می توان هوشمندسازی را انجام داد.

 

هوشمند سازی ساختمان

با هوشمندسازی ساختمان، به وسیله گردآوری عناصر اصلی یعنی سیستم ها، سرویس ها، ساختار، مدیریت و ایجاد رابطه یکپارچه بین آن ها یک فضای فعال و مقرون به صرفه به وجود می آید. این سیستم طوری عمل می کند که متناسب با تغییر در محیط واکنش نشان می دهد و طبق شرایط محیط خود را وفق می دهد. با راه اندازی این سیستم یکپارچه در ساختمان می توان اغلب سیستم های برقی ساختمان مانند سیستم روشنایی، سرمایش گرمایش ، تهویه، پرده ها، سیستم صوتی و … را تحت کنترل درآورد و به صورت اتوماتیک آن ها را به کار گرفت. با استفاده از این سیستم حتی می توانید زمانی که در ساختمان نیستید پرده ها را باز یا بسته کنید و یا سیستم گرمایش یا سرمایش را تنظیم کنید. شما از راه دور قادر خواهید بود که نور ساختمان را بنا به شرایط کم یا زیاد کنید.

در صورت راه اندازی سیستم هوشمند علاوه بر تنظیم روشنایی، سرمایش گرمایش، پرده ها و سیستم صوتی می توانید تلویزیون، دزدگیر، دوربین، آسانسور، پارکینگ، آبیاری باغچه ها، محافظت از کودکان و … را تحت کنترل درآورید. با استفاده از این فناوری افراد ساکن در ساختمان می توانند امنیت و آرامش بیشتری را تجربه کنند. در واقع به تجهیزات و فرآیندی که یک ساختمان هوشمند را شکل می دهد هوشمندسازی ساختمان گفته می شود.امروزه در ساختمان‌ های  جدید، تکنولوژی ساختمان هوشمند بسیار به کار گرفته می شود و این شیوه نه تنها در خانه های لوکس بلکه در خانه های معمولی نیز تا حدی افزایش پیدا کرده است.

 

هوشمند سازی هوش سازه

 

هوشمند سازی اماکن

در هوشمندسازی اماکن، سنسورهای مختلف با نرم افزارهای نمایشگر ارتباط برقرار می کنند. در این روش سنسورها اطلاعات مختلف محیط را دریافت، پردازش و ارسال می کنند. این اطلاعات در نمایشگر موبایل یا هر دستگاه الکترونیکی دیگری در این خصوص وارد می شود. در آخر صاحب خانه یا مدیریت دفتر کار با دریافت اطلاعات، فرمان مورد نظر خود را صادر می کند. فرمان مورد نظر پس از دریافت اجرا می شود.

 

برای تماشای این ویدئو فیلتر شکن خود را روشن کنید.

 

 

BMS چیست؟

BMS یا مدیریت هوشمند ساختمان به مجموعه سخت افزارها و نرم افزارهایی گفته می شود که جهت مانیتورینگ و کنترل یکپارچه قسمت های مهم و حیاتی در ساختمان نصب می شوند. این مجموعه وظیفه پایش مداوم قسمت های مختلف ساختمان و اعمال دستور به آن ها را دارد. به صورتی که عملکرد اجزاء مختلف ساختمان متعادل با یکدیگر و در شرایط بهینه با هدف کاستن از مصارف اضافه و اختصاص منابع انرژی صرفا به فضاهای در حین بهره برداری باشد.

 

بیشتر بخوانیم : پارکینگ هوشمند چیست؟

 

نتیجه گیری

ما در این مقاله به بررسی موضوع هوشمندسازی، انواع و کاربردهای آن پرداختیم. هوشمندسازی سبب سرعت بخشیدن به کارها و بهینه سازی مصرف انرژی می شود. هوشمندسازی رفاه و امنیت بالایی را برای افراد در خانه، ساختمان یا محیط کار به وجود می آورد. در پایان اگر در خصوص موضوعات مطرح شده سوالی دارید با ما در ارتباط باشید.

 

عنوان سوالات

۱هوشمند سازی چیست؟
منظور از هوشمند سازی ساده تر کردن و پیشرفته کردن روش زندگی با برخی از ابزارها و پارامتر ها است.
۲BMSچیست؟
BMS یا مدیریت هوشمند ساختمان به مجموعه سخت افزارها و نرم افزارهایی گفته می شود که جهت مانیتورینگ و کنترل یکپارچه قسمت های مهم و حیاتی در ساختمان نصب می شوند.
۳ هوشمند سازی چند نوع است؟
هوشمند سازی خانه یا محل کار-هوشمند سازی ساختمان-هوشمند سازی صنعتی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما